07. Október | 2022

3 štýlové spôsoby ako vymaľovať obývačku.

Maľovanie je rýchly a jednoduchý spôsob ako dodať vašej obývačke štýl a osobitosť. Či už je táto izba vašou oázou pokoja alebo miestom plným hrajúcich sa detí, nič ju nedokáže zmeniť práve tak ako nová farba. 

Pokiaľ túžite po zmene, prečítajte si tieto skvelé nápady a inšpirujte sa.

Ak hľadáte nápad ako oživiť vašu obývačku, prvú vec, ​​ktorú treba zvážiť je zmena farby. S rozhodnutím sa však neunáhlite. Pred tým, než sa pre konkrétnu farbu rozhodnete, zabezpečte, aby zvolený odtieň, či odtiene spolu dobre ladili. Otestujete to jednoduchým nanesením malej vzorky farby alebo farieb na biele hárky papiera. Tieto papiere prilepte na všetky steny, ktoré plánujete vymaľovať. Na stenách nalepené ich nechajte visieť niekoľko dní a za tento čas odsledujte, ako svetlo v miestnosti ovplyvňuje danú farbu počas celého dňa. Všímajte si tiež, či farby dobre vyzerajú vedľa iných prvkov interiéru, akými sú napríklad závesy, či pohovky.

Pri rozhodovaní berte do úvahy aj orientáciu vašej izby. Obývačka orientovaná na východ a sever bude potrebovať teplejšie odtiene ako obývačka orientovaná na juh alebo západ.

 

1. Vytvorte ombré efekt

Nechcete viac nudný interiér? Vytvorte si z obývačky najzábavnejší priestor vašej domácnosti. Obývacia izba je ideálnym miestom pre použitie tejto úžasnej maliarskej techniky. Rozhodne upúta pozornosť a odzrkadlí váš štýl a vašu osobnosť.

Vyberte si svoje obľúbené odtiene, kreativite sa medze nekladú! Pre skvelý efekt postačia dva hlavné odtiene, svetlý a tmavý. Prostrednú farbu získate jednoducho ich zmiešaním. Veľmi populárne je kombinovať bledé a tmavšie verzie rovnakej farby, a takisto neutrálne farby v kombinácii s bielou. Pri vytváraní farebnej palety máte ale nekonečné možnosti. Skvelým zdrojom inšpirácie je napríklad príroda.

Výhodou techniky Ombre je to, že poskytuje priestor na chyby. Pri nanášaní farby sa v prípade potreby môžete kedykoľvek vrátiť späť a prechody opraviť. Potrebujete len trochu vytrvalosti a čisté štetce!

 

2. Využite kontrast

Vytvorením kontrastu pomocou farby, pridáte vašej obývacej izbe harmonický dizajn plný charakteru. Kontrasty dávajú priestoru hĺbku a hravosť. Ako na to? Skúste dva odtiene, ktoré stoja na farebnom spektre oproti sebe, ako napríklad kombinácia modrej a oranžovej.

 

3. Monochromatický vzhľad

Ak chcete z obývačky nový priestor pokoja, pohody a jednotného štýlu, siahnite po monochromatickom systéme. Vytvoríte ním elegantný a súvislý dizajn. Čo tak rovnaká farba stien a nábytku. Skvelá a odvážna voľba!

 

Pokiaľ potrebujete poradiť či pomôcť, neváhajte sa nás kontaktovať. Sme tu pre vás!