09. Február | 2021

Ako si vytvoriť príjemný pracovný kútik?

V súčasnej dobe sa slovíčka “home-office” alebo aj “práca z domu” skloňujú čoraz častejšie. Tráviť dlhé hodiny prácou v rovnakom priestore svojej domácnosti môže byť náročné, najmä ak so svojím pracovným kútikom nie ste úplne spokojný. Preto prinášame pár rád, ako si toto miesto skrášliť, prispôsobiť či odlíšiť od zvyšku domácnosti pomocou farieb.

 

Výber farby

Výber vhodnej farby či kombinácie farieb je nepochybne prvým dôležitým krokom. Rovnako sa môžete rozhodnúť, či premaľujete rovno celú miestnosť, alebo len jej časť. Pomocou kontrastného odtieňa môžete vytvoriť na stene za svojím kútikom zaujímavé geometrické tvary, ktorými odlíšite pracovnú časť od oddychovej časti miestnosti. 

Vhodný odtieň odporúčame vyberať s ohľadom na použitý nábytok či iné vybavenie priestoru. Kreativite sa ale medze nekladú, preto ak máte chuť na veľkú zmenu, pokojne zvoľte napríklad aj metalický odtieň. 

 

Vplyv farieb

To, že farby majú vplyv na našu psychiku, vieme už dávno. Ak si chcete vytvoriť pokojné útočisko, odporúčame zelenú a najmä jej tmavšie variácie. Nezabudnite na izbové rastliny, ktoré Vám okrem sprestrenia priestoru zároveň vyčistia vzduch. A ten je potrebný na správnu koncentráciu. 

Ak by ste potrebovali skôr energizujúci, kreativitou naplnený priestor, skúste jasné odtiene žltej či oranžovej, s červenými odtieňmi buďte opatrní. Tie môžu pri prílišnom množstve práce prispievať ku zvyšovaniu stresu či až agresivite. 

V prípade, že máte radšej jemné odtiene a kontrastnosť stien sa Vám zdá ako príliš bláznivý nápad, môžete siahnuť po neutrálnej béžovej, sivej alebo po pastelových odtieňoch iných farieb. Aj takouto nenápadnou zmenou vdýchnete pracovnému kútiku nový život. 

 

Tradičné netradične

Radi si zapisujete úlohy a vytvárate rôzne zoznamy? Skúste čiernu kriedovú farbu, po ktorej môžete písať kriedami či špeciálnymi fixami a dajte zbohom lístočkom po celom stole. 

Štetce do rúk môžete dať aj vašim najmenším. Detská fantázia nemá hranice, a tak môžete mať ich obrázky nielen v rámikoch, ale i priamo na stene.

 

Ak by ste radi uvítali zmenu, no netrúfate si pustiť sa do nej sami, napíšte nám. Radi Vám pomôžeme s výberom a naši šikovní profesionálni maliari urobia všetku prácu za vás. Samozrejmosťou je, že si všetok neporiadok po sebe aj upracú a Vy sa tak môžete tešiť z vynoveného priestoru okamžite.