04. Máj | 2022

Geometrické vzory na stene pomocou maliarskej pásky

 

Nudia vás obyčajné jednofarebné steny vášho domova? Máme pre vás ľahký a jednoduchý tip, ktorým oživíte akýkoľvek kus steny (alebo aj celú, ak si trúfnete) a nebude vás ani veľa stáť. Budete naň potrebovať:

- maliarsku pásku (širokú v závislosti od toho, aké široké pruhy medzi jednotlivými farebnými plochami chcete) 

- kryciu fóliu 

- štetec alebo valček

- min. tri odtiene farieb v podobnom odtieni, prípadne využite pre výber techniku color wheel

 

Na internete nájdete kopec inšpirácie (odporúčame appku Pinterest), kde si viete nájsť rôzne geometrické tvary a rôzne kombinácie farieb. Stačí si už len vybrať to svoje! 

 

Ako na to? 

Vybraný vzor si najprv nakreslite na papier, aby ste mali jasno v tom, pod akým uhlom a smerom budete lepiť jednotlivé kusy pásky a kde akú farbu použijete. Potom pozakrývajte nábytok, podlahu a okenné rámy. A teraz sa môžete pustiť do tej najzábavnejšej časti! 

Opatrne priliepajte jednotlivé kusy pásky na stenu. Dohliadnite na to, aby boli naozaj dobre prichytené, aby sa vám pod ne nedostala stekajúca farba, ktorá by mohla pokaziť celý finálny efekt. Pre každý prípad môžete naniesť dve vrstvy pásky na seba, niektoré, bežne dostupné, sú totiž pomerne tenké a farba cez ne môže presakovať. 

 

Pri maľovaní jednotlivých častí dávajte pozor najmä v okolí pásky, nenanášajte na ňu zbytočne veľa farby, aby vám nezatiekla či nepresakovala cez pásku až na stenu. 

Po namaľovaní želaných plôch nechajte pred odlepovaním pásky farbu trochu vyschnúť. Trochu, nie úplne. Ak by bola farba príliš mokrá, mohla by vám stiecť na miesto po páske, ak by bola už príliš suchá, mohli by ste ju páskou strhnúť dole a pokaziť elegantný geometrický dizajn. 

 

Ak by ste chceli takúto geometrickú stenu, no netrúfate si na to sami, neváhajte sa nám ozvať! My si s tým radi poradíme.