07. Júl | 2021

Špeciálne nátery na interiérové a exteriérové plochy

Nátery interiérových a exteriérových plôch nemusia plniť iba dekoračný účel! Poznáme množstvo rôznych ochranných náterov, ktoré ochránia steny, drevené či kovové plochy pred poškodením a dodajú im nový život.

Antikorózny náter
Náter proti hrdzi je často využívaný pri kovových exteriérových konštrukciách, ktoré musia denne odolávať vplyvom počasia. Takáto forma ochrany zabezpečí kovu ochranu pred hrdzou ale i zastabilizuje jej súčasný stav a nedovolí jej ďalšiemu šíreniu. Náterom môžete ošetriť ploty, brány, plechové strechy či iné stavby a konštrukcie, ktoré majú kovové diely.

Protiplesňový náter
V niektorých miestnostiach býva vlhkosť väčšia, čo môže spôsobovať vznik plesní. Tie sú zdraviu škodlivé a preto je dôležité vedieť sa ich zbaviť včas. V prvom rade je dôležité odstránenie už existujúcej plesne mechanicky (s použitím rukavíc a respirátora) a chemicky. Po odstránení plesne a vysušení miestnosti (okno alebo priemyselná sušička) môžeme aplikovať protiplesňový náter. Je dôležité zabezpečiť i pravidelné odvetrávanie daného priestoru.

Sterilný náter
Takýto druh náteru je ideálny pre použitie v nemocniciach, ambulanciách a iných priestoroch, kde je nutnosť zachovávania sterility a čistoty. V domácnosti je vhodné jeho využitie pri astmatikoch a alergikoch, keďže tento náter slúži ako prevencia a potlačenie biotického napadnutia plôch mikroorganizmami, plesňou či baktériami.

Náter na znečistené steny
Náter zabezpečuje zastavenie prenikania škvŕn či nikotínových fľakov (vo fajčiarskych priestoroch) z podkladu do novej maľovky. Je vhodný aj na prekrytie škvŕn po valčekovej maľbe či na škvrny vystupujúce z dreva alebo iných predošlých úprav natieranej plochy.

Tepelnoizolačný náter
Tento typ náteru zabraňuje kondenzácii vodných pár a tým eliminuje vznik plesní. Zároveň jeho použitie znižuje náklady na energie. Vďaka obsahu dutých výplní udržuje miestnosti v primeranej teplote a zabraňuje prieniku tepla a znižuje tak nároky na nutnosť prekurovania či klimatizovania miestností.

Antigrafitový náter
Exteriérové plochy ocenia aj špeciálny náter, odolný voči sprejerom. Teda, voči ich dielam. Antigrafitový náter nemení štruktúru ani vzhľad povrchu. Je difúzne otvorený ale zabraňuje prieniku sprejovej farby na podklad a tým sa následné odstraňovanie neželanej maľby zjednodušuje. Na odstránenie maľby a očistenie steny po takomto nátere postačuje vysokotlakový čistič a teplá voda.

Technológie sa neustále hýbu vopred aj v maľovaní, a pre každý priestor v dnešnej dobe vieme nájsť ideálne riešenie. Také, ktoré zabezpečí zdravie a radosť vám i vášmu okoliu.
Napíšte nám a my si s vašou požiadavkou radi poradíme!