05. September | 2022

Tipy na maľovanie exteriéru vášho domova

Či už chcete aby váš dom trochu vyčnieval od ostatných, alebo len hľadáte spôsob akým premeniť váš exteriér na trochu štýlovejší, v našom novom blogu nájdete inšpiráciu ako na to. Čítajte ďalej.

Exteriéry sa čoraz viac považujú za rozšírenie plochy domu. Mnoho ľudí si začína uvedomovať obrovský potenciál vonkajších priestorov ako dodatočného obytného miesta. Nový svieži náter obkladu alebo zmena farby vašich predných dverí, môže pre váš exteriér urobiť veľa. Aj malé zmeny pomôžu vytvoriť miesto, ktoré má zrazu šmrnc, obľúbený priestor, kde chcete tráviť stále viac času a užívať si príjemné chvíle so svojimi blízkymi. 

Exteriéry sú zvyčajne menej náchylné na meniace sa dizajnové trendy, no posledné roky sa ukazuje mierny posun vo výbere populárnych farieb pre dom. Tradičné biele sa vymieňajú za sebavedomejšie a veselšie pastelové, či krémové farby a dokonca aj monochromatické tmavé farby.

 

Ak zrovna nechcete zmeniť farbu celého domu, jedným zo spôsobov ako s mierou oživiť exteriér, je namaľovať len predné dvere.

Ak ste sa ale rozhodli pre väčšiu zmenu, zvážte nasledovné:

1. Aký je štýl vášho okolia?

Vyberte farby, ktoré dopĺňajú susedné fasády, no nekopírujte ich. Pri výbere farieb pre váš exteriér odporúčame začať tým, že sa pozriete, aké farby si vybrali vaši susedia.

2. Pozor na počasie.

Práce si naplánujte podľa predpovede počasia, aby ste sa vyhli extrémnym teplotám alebo vysokej vlhkosti.

3. Investujte do kvalitných vonkajších náterových produktov.

Vyberte si kvalitné základné nátery a farby. Pri výbere zvážte, aké povrchy sa budú maľovať a vyberte tie farby, ktoré sú špeciálne navrhnuté na konkrétnu aplikáciu.

4. Prípravné práce.

Príprava povrchu je rozhodujúca. Aby sa zabezpečila správna priľnavosť, povrch musí byť úplne čistý, suchý, matný a hladký. 

 

V závislosti od rozsahu projektu odporúčame najať si profesionálov. Neváhajte nás kontaktovať! V prípade ošetrovania a maľovania fasády pristupujeme najprv k umytiu celej plochy vysokotlakovým čističom s aktívnou penou, aby sme odstránili prach, plesne a iné nečistoty. Následne pripravíme celý priestor na ďalšie kroky, aby sme zabezpečili čistotu a efektivitu našej práce.